Nieuw restaurant MOS Amsterdam opent haar deuren op IJDock

06-07-2015

Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo hebben als locatie voor MOS Amsterdam gekozen voor IJDock. Het restaurant dat plaats biedt aan ruim 80 personen komt schuin onder het Paleis van Justitie in een ruimte van 9 meter hoog. Naar verwachting kan men vanaf augustus 2015 culinair genieten op dit prachtige stukje Amsterdam. IJDock is een ontwikkeling van a.s.r. vastgoed ontwikkeling.

Het nieuwe restaurant MOS Amsterdam wordt gerund door chef-kok Egon van Hoof (voormalig keukenchef van Stefan van Sprangs sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen) en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo (voormalig maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht). MOS Amsterdam heeft een Frans-internationale keuken waar gewerkt wordt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoen producten. Egon van Hoof, opgeleid door onder meer Ron Blaauw, vertelt: “De ligging, de unieke ruimte en het geweldige uitzicht over het IJ maken dit dé locatie voor ons nieuwe restaurant”.

Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling. Daarnaast biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ. Henry Pattiwael van Westerloo vervolgt: “De totale beleving is waar het bij MOS Amsterdam om draait. Dit betekent aangename service, fine dining en een feel good sfeer”. “Deze fantastische locatie gaat daar zeker aan bijdragen”, aldus de beide heren.

Ontwikkelaar a.s.r. vastgoed ontwikkeling is blij met de komst van het restaurant, die van grote toegevoegde waarde is voor bezoekers en bewoners. Het restaurant is een prachtige aanvulling op de bedrijvigheid op het stadseiland.

Foto: links Egon van Hoof en rechts Henry Pattiwael van Westerloo.

Restaurant MOS

Deel: