Appartementengebouw IJDock genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2013

25-10-2013

Vol trots kunnen we melden dat het appartementencomplex op IJDock (Gebouw 2) is genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2013. De prijs bekroont het beste woningbouwproject dat het afgelopen jaar in Amsterdam is gerealiseerd. Dit markante gebouw is ontworpen door Zeinstra van Gelderen Architecten. 

Vorige week heeft de jury tien projecten bezocht voor de jurering van de Zuiderkerkprijs 2013. ‘Het was moeilijk kiezen, want alle projecten waren bijzonder in kwaliteit, waarbij duidelijk was dat de inspanning van architect(en) en opdrachtgever uitzonderlijk waren,’ aldus de jury. Maar aan het einde van de dag heeft de jury haar besluit genomen met de nominatie van IJDock Gebouw 2 en de volgende twee projecten: 
- De Studio GAK Noordvleugel van architect Wessel de Jonge architecten, ZECC Architecten. Opdrachtgever BLP1 Properties, AM, Stadgenoot. 
- De Kraaipanschool ontworpen door Architectenbureau Hoogeveen. Opdrachtgever Ymere.

Het winnende project wordt bekend gemaakt bij "De Prijzen van 2013" op dinsdag 17 december. De motivatie voor de nominaties en een reflectie van de jury zijn terug te vinden in het Projectenboek 2012-2013. Dit boek wordt uitgereikt op 17 december en zal na 17 december ook terug te vinden zijn op www.gebouwdin.amsterdam.nl

Deel: