a.s.r. verkoopt hotel IJDock aan Bouwinvest

30-07-2013

Vandaag tekenden a.s.r. vastgoed ontwikkeling en Bouwinvest, namens Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund N.V.,  een overeenkomst voor de verkoop van het Room Mate Aitana hotel op IJDock in Amsterdam. Dit hotel van de Spaanse hotelketen Room Mate is op 18 juli jl. door Hurks moes bouw opgeleverd. Hiermee kan ook het laatste projectonderdeel van IJDock in gebruik worden genomen.

IJDock
Het Room Mate Aitana hotel maakt onderdeel uit van het project IJDock; een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied, ontwikkeld en gerealiseerd door a.s.r. vastgoed ontwikkeling uit Utrecht. Het eiland omvat, naast het hotel, het Paleis van Justitie, een kantoortoren met o.a. ruimte voor de Waterpolitie en diverse advocatenkantoren, 56 appartementen, circa 1.300 m2 commerciële ruimte, een ondergrondse 24-uurs parkeergarage met 350 openbare parkeerplaatsen en een passantenhaven met 58 ligplaatsen.

2013 07 30 Overdrachthotelijdock Fotorenedenengelsman 8638Klein“Wanneer je door de straat van IJDock loopt, ervaar je de magie tussen de verschillende gebouwen. Je voelt de werking, de dynamiek en de samenhang. De verhoudingen en vormen kloppen. Masterplanarchitecten Bjarne Mastenbroek en Dick van Gameren hebben een eiland ontworpen dat on-Nederlands, grensoverschrijdend en van internationale allure is,” stelt Charles Scholten, directeur ontwikkeling en realisatie van a.s.r. vastgoed ontwikkeling. “Met de oplevering en verkoop van het hotel is IJDock zo goed als af en dragen we met trots het eiland over aan de stad.”

Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund
Bouwinvest plaatst het hotel in het Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund. Voor Bouwinvest is de aankoop van het hotel een mooie aanvulling op de portefeuille. Allard van Spaandonk, directeur Nederland: “Amsterdam is verreweg de sterkste hotelmarkt van Nederland, maar dat is geen garantie voor succes. Wij zijn erg kritisch gezien het grote aantal nieuwe hotels dat is of wordt opgeleverd. Locatie en karakter zijn doorslaggevend geweest in onze afweging. Met zijn ligging aan het IJ op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station en de indrukwekkende  inrichting van de beroemde interieurarchitect Tomas Alia, scoort dit hotel ruimschoots op beide criteria”.

Hotel Aitana
Room Mate Aitana op IJDock is een trendy designhotel naar de hand van de Nederlandse architecten Ben Loerakker en Jan Bakers en de Spaanse binnenhuisarchitect Tomas Alia. Het heeft dertien verdiepingen en 283 lichte, ruime kamers en suites. Het hotel beschikt verder over zeven vergaderzalen, verschillende lounge bars, een restaurant en een fitnessruimte. Het hotel is voorzien van gratis Wi-Fi. In lijn met de Spaanse gewoontes en gastvrijheid kun je er tot 12 uur ‘s ochtends ontbijten. In het hotel wordt een restaurant & bar met daarnaast een terras gerealiseerd. Het hotel opent op 20 augustus haar deuren voor het publiek.

Deel: