Paleis van Justitie

Paleis van Justitie

In de twee gebouwen, die zijn ontworpen door Claus en Kaan Architecten, zijn zowel het gerechtshof Amsterdam als het ressortsparket Amsterdam gevestigd in een nieuw, modern onderkomen.

Alle werkplekken, de opslag van dossiers en de zittingszalen van het Paleis van Justitie - voorheen gevestigd aan de Prinsengracht en andere kantoorgebouwen in de binnenstad - komen nu bij elkaar in de twee gebouwen die met elkaar zijn verbonden via een loopbrug op de zesde verdieping.

Paleis van Justitie

Dit nieuwe Paleis van Justitie biedt veel voordelen: het gebouw is moderner ingericht en biedt comfortabelere werkplekken. Ook voor het ressortsparket, onderdeel van het Openbaar Ministerie, voldoet het nieuwe gebouw aan de eisen die zij stelt als moderne publieke organisatie. 
Bovendien biedt het nieuwe gebouw betere faciliteiten voor bezoekers en is de locatie goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto.

De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie stellen bovendien hoge eisen aan de techniek, waarbij digitalisering een steeds belangrijkere rol speelt. Hetzelfde geldt voor de eisen aan de beveiliging. In het nieuwe gebouw wordt aan al deze voorwaarden voldaan.

Bouw PvJ april 2012

Interieur PvJ

Luchtbrug PvJ