Kantoren

Kantoren

Kantoren

Het in totaal 11 verdiepingen tellende kantoorgebouw is 8.500 m2 en biedt circa 4.800 m2 aan te verhuren kantoorruimte. De onderste verdiepingen huisvest de Dienst Waterpolitie van de Nationale Politie/Landelijke eenheid (voorheen KLPD). Diverse advocatenkantoren (Wieringa Advocaten, Everaerts Advocaten, Six Advocaten en Osborne Clarke) en internationaal strategisch adviesbureau (AT Kearney) kozen voor IJDock als de ideale, nieuwe locatie voor hun kantoor. Enerzijds dichtbij de binnenstad, het Centraal Station en het Paleis van Justitie. Anderzijds met een uitstraling en allure, zo direct gelegen aan het IJ, die voor Amsterdam uniek mag worden genoemd.

In het kantoorgebouw is in totaal nog 1 zelfstandige verdieping (de 9e) van ca. 475 m² beschikbaar voor verhuur. Alle kantoren hebben uitzicht op het IJ. DRS Makelaars is namens a.s.r. vastgoed ontwikkeling betrokken bij de verhuur van de nog beschikbare vloeren.

Uitzicht op Westerdoksdijk
Veel van de kantoren hebben uitzicht op het IJ. Een prachtige locatie nabij de binnenstad, het openbaar vervoer en het Paleis van Justitie. Parkeerabonnementen zijn beschikbaar in de openbare parkeergarage.

Dienst Waterpolitie van de Nationale Politie/Landelijke eenheid
Op de onderste verdiepingen van deze toren is de Dienst Waterpolitie van de Nationale Politie/Landelijke eenheid (voorheen KLPD) gevestigd.

Aan de westkant van het eiland, met zijn blik op het IJ, zit het nieuwe onderkomen van de Dienst Waterpolitie. Op de onderste lagen van het eerste gebouw, meteen gelegen aan de toegangsweg. De gekozen plaats is niet toevallig. Het verblijf met aanlegsteigers biedt een goed overzicht over wat er zich op het omringende water afspeelt.

De huisvesting is dan wel prominent aanwezig, maar in zekere zin toch afgeschermd. De reden hiervan is tweeledig: de Dienst Waterpolitie heeft geen publieksfunctie, een al te transparant onderkomen zou niet wenselijk zijn. Aan de andere kant bestaat er de behoefte om ‘gezien te worden’.

‘Houd het open, maar toch bedekt’. Aldus luidde de opdracht waarmee de architecten aan de slag konden gaan. Zij zijn hierin geslaagd.

Kantoorruimte huren?
Neem contact op voor meer informatie!

Laatste nieuws

06-07-2015

Nieuw restaurant MOS Amsterdam opent binnenkort haar deuren op IJDock.

Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo hebben als locatie voor MOS Amsterdam gekozen voor IJDock. Het restaurant dat plaats biedt aan ruim 80 personen komt schuin onder het Paleis van Justitie in een ruimte van 9 meter hoog.

Lees meer